Кіно, технології, ігри та інше у нашому телеграм каналі. Приєднуйся зараз

2020-й рік став найбільш плідним для Джорджа Мартіна в роботі над «Вітрами зими»

Проте, він більше не збирається оголошувати приблизні дати випуску книги, бо «муд**и з інтернету кожного разу починають зловтішатися».

Джордж Мартін

Відомий письменник Джордж Мартін вирішив трохи розповісти про те, як просувається робота над «Вітрами зими» — передостанньою частиною циклу «Пісня льоду та полум’я». Зробив він це у своєму власному блозі.

За словами Мартіна, що із самого початку роботи над книгою у 2010-му році він ще ні разу не досягав такого успіху, як у 2020-му. За минулий рік він написав сотні сторінок, але для завершення потрібні «ще сотні».

Я написав сотні, сотні сторінок «Вітрів зими» у 2020 році. Це був найкращий рік моєї роботи над романом відтоді, як я його почав. Чому? Не знаю. Може, завдяки самоізоляції. А може, я просто був в ударі. Іноді зі мною таке буває.

Але мені як і раніше треба продовжувати. Потрібно написати ще сотні сторінок, щоби належним чином закінчити книгу. Сподіваюся, на це й піде 2 021-й.

Джордж Мартін

На якому конкретно зараз етапі письменник — невідомо. Влітку минулого року він сподівався, що зможе закінчити книгу до літа 2021-го, але в останньому записі в блозі він також додав, що більше не збирається говорити про приблизні терміни. За словами письменника, причина в тому, що кожного разу, як реальність не збігається з його припущеннями, багато хто починає розводити з цього справжнє шоу в Інтернеті.

Не буду загадувати щодо того, коли я закінчу. Кожен раз, коли я це роблю, муд**и з інтернету вважають це «обіцянкою», а потім зловтішаються, коли я пропускаю дедлайн. Так що я нічого не стверджую, лише сподіваюся.

Джордж Мартін