Кіно, технології, ігри та інше у нашому телеграм каналі. Приєднуйся зараз

Песики наше все: ТОП-5 собак-персонажів у відеоіграх

Любите цуциків? От і ми любимо. Вирішили згадати, де ж ми могли зустрічати чотирилапих товаришів у відеоіграх. Тут ще далеко не всі приклади!

Dogs in videogames

Песики можуть бути головними героями чи компаньйонами протагоніста. А можуть своїми зубами перегризти горлянку вашому персонажеві. У цьому невеликому циклі матеріалів ми розкажемо про кожну категорію. Але спочатку…

СОБАКИ-ПЕРСОНАЖІ

Почнемо ми з песика у грі Undertale, якого звати Тобі Фокс. Ця собачка полюбляє накапостити гравцеві. Наприклад: може несподівано з’явитися та забрати хороший лут, який ви щойно знайшли. Його можна зустріти протягом усієї гри в найнесподіваніших місцях.

Більш того – в нього навіть власна печера є! Найцікавіше те, що це не звичайний пес, а сам творець гри Тобі Фокс. Точніше те, як він сам бачить себе. Розробник додав в гру пса, який віддзеркалює його особистість.

Наступним песиком у нашій добірці буде Міра – собака породи акіта-іну з секретного «Собачого фіналу» гри Silent Hill 2. Як виявиться, саме Міра відповідальна за той безлад у місті та за тих сюрреалістичних монстрів.

У фіналі гри головний герой Джеймс Сандерленд потрапляє до кімнати керування, де і застає Міру за пультом. Через побачене протагоніст шокований та падає на коліна, зрозумівши істину, а собачка підбігає до нього та починає облизувати.

Варто також згадати й одного з героїв гри Sam & Max — пса-детектива Сема. На відміну від свого напарника, трохи неврівноваженого і надто активного кролика Макса, Сем повністю вдягнений, майже завжди спокійний і добре вихований.

Варто зазначити, що свій шлях ці персонажі почали ще з коміксів у 1987 році, але з часом їх імена стали стійко асоціюватися з однойменною лінійкою квестів.

Далі в нас йде ротвейлер на ім’я Чоп зі всім відомої Grand Theft Auto V. І це справжній собака, саме такий справжній собака, якому ти на прогулянці говориш: «Ану виплюнь це лайно!», а він навпаки ще швидше починає жерти підібране на вулиці сміття.

Чопа можна тренувати, гуляти з ним, нацьковувати на ворогів та знімати з інших собак, з якими він постійно хоче, кхем…, ну ви зрозуміли. Загалом, помічник із нього так собі. Хоча Чоп суттєво й допоможе з виконанням однієї місії, але зрештою він тільки гратиметься, гулятиме з вами, та залишатиме не дуже приємні «подарунки» на газоні перед будинком.

Чому цей собака віднесений до персонажів спитаєте ви? У грі ви можете наказати Чопу повернутись додому і він вже не буде супроводжувати вас. Як не як, але все ж елемент керування присутній.

Слід згадати і песика зі старої гри під назвою Heart of Darkness, яка вийшла в далекому 1998 році. Ви граєте за хлопчика Енді, який подорожує у Світ тіней, щоб повернути свого викраденого улюбленця – пса на ім’я Віскі. Собачку нам показують рідко, але це не мало значення, бо він служив свого роду стимулом до проходження. Щось на кшталт принцеси Персик для Маріо.