Кіно, технології, ігри та інше у нашому телеграм каналі. Приєднуйся зараз

Заблокували чат: ґеймер подав до суду на розробників гри за «порушення цивільних прав»

Гравцю заборонили користуватися чатом за деякі порушення, і він вирішив протидіяти цьому радикальними методами. Суд уже виніс вердикт.

злий ґеймер

Ґеймер із Пенсильванії, Амро Елансарі, направив до суду позов проти розробників гри Runescape, студії Jagex. За його версією, модератори компанії порушили Конституцію США та Закон про цивільні права від 1964-го року. До такого висновку він прийшов через те, що в одній з ігор студії на його персонажа наклали режим обмеженого користування чатом «mute».

Що це за гра — невідомо. Можливо, це саме й була Runescape, але стверджувати ми не можемо. Отже, гравці з блокуванням «mute» можуть і надалі грати, проводити торговельні операції тощо. Єдине, що їм забороняється — це користуватися чатом. У зв’язку з цим Амро Елансарі вважає, що розробники гри порушили його права, а їхні дії підпадають під термін «нерівноправне ставлення». Ґеймер вимагав компенсацію «у будь-якому розмірі на розсуд присяжних». Також він просив повністю зняти блокування.

Апеляційний суд США 22-го січня оголосив свій вердикт: вимога за чотирнадцятою поправкою до Конституції США є дійсною тільки щодо держави. У випадку, якщо мова йде про приватну компанію, то вона не діє, бо правила встановлюються нею.

Варто зазначити, що Амро Елансарі лише за півтора року подав до суду десять різних позовів. Також у 2014-му році його заарештовували за куріння забороненої наркотичної речовини перед правоохоронцем.