Кіно, технології, ігри та інше у нашому телеграм каналі. Приєднуйся зараз

Композитор Duke Nukem 3D судиться з Gearbox

Duke Nukem 3D

Композитор Боббі Принс подає до суду на Gearbox та його генерального директора Ренді Пітчфорда за піратське використання музики з Duke Nukem 3D.

Принц написав музику для Duke Nukem 3D — культової гри, яка вийшла у 1996 році. Ліцензійні права на неї мав лише сам композитор. За використання своїх творів він мав отримати роялті, але щось пішло не так.

Apogee Software — розробник гри, ніколи не володів музикою Duke Nukem 3D, тому коли Gearbox придбали права на ігри цієї серії у 2010 році, музика не надійшла з ними, стверджує Принс.

Коли композитор дізнався, що Gearbox опублікує Duke Nukem 3D World Tour, видання на честь 20 річниці гри, він зв’язався з Пітчфордом і повідомив його про умови використання. За цими вимогами, Gearbox повинні надіслати йому роялті, якщо в грі використовуватиметься музичний супровід Duke Nukem 3D.

Duke Nukem 3D World Tour випустили 11 жовтня 2016 року. Принс стверджує, що він не отримав гонорари за використання музики у випущеній грі, незважаючи на поінформованість компанії. Композитор каже, що запит на вилучення гри з крамниці надіслав Valve ще 8 лютого 2018 року, але звернення проігнорували.

Боббі сподівається отримати компенсацію за використання музики без дозволу та заборонити компаніям Gearbox та Valve нехтувати його правами.