Кіно, технології, ігри та інше у нашому телеграм каналі. Приєднуйся зараз

Новини

Sony, Sega та Warner взяли податкові пільги в розмірі 110 мільйонів фунтів, призначені для інді-розробників

Warner Media — 60 млн фунтів, Sony — 30 млн, Sega — скромні 20 млн фунтів.

Sony, Sega та Warner взяли податкові пільги в розмірі 110 мільйонів фунтів, призначені для інді-розробників

Незважаючи на горду історію відеоігор, яка тягнеться від Elite до Grand Theft Auto, британська ігрова індустрія ніколи не була підтримана урядом. Особливо порівнюючи з іншими країнами, такими, як Канада та Франція.

Але у 2014 році відбулися позитивні зміни, завдяки ініціативі податкових пільг на відеоігри (VGTR). Вона покликана допомогти невеликим розробникам Великобританії та дає можливість вимагати від уряду повернення грошових коштів або податкових пільг.

Майже половина грошей, призначених на підтримку малих виробників ігор у Великобританії, фактично пішла на гігантські транснаціональні компанії. Sony та Warner, витратили майже половину грошей на себе.

The Guardian повідомляє, що WarnerMedia, якій належать TT Games (Lego) та Rocksteady (Batman: Arkham), вимагає до 60 мільйонів фунтів відшкодування податків. Компанія Sony вимагала майже 30 мільйонів фунтів стерлінгів, а компанія Sega через студії Creative Assembly (Total War) та Sports Interactive (Football Manager) отримала суму до 20 мільйонів фунтів. VGTR дозволяє розробникам вимагати до 20 % конкретних витрат на виробництво.

Це не перший раз, коли великі студії розробників ігор потрапили в податковий скандал. Наприклад Rockstar останнім часом звинувачують у несплаті корпоративного податку протягом останніх 10 років.