Кіно, технології, ігри та інше у нашому телеграм каналі. Приєднуйся зараз

Розробники ігор почали видаляти свої ігри зі Steam

Усе через те, що компанія Valve ніяк не висловилася щодо Black Lives Matter.

Steam

За даними Gamesindustry, одразу декілька незалежних розробників вирішили видалити свої проєкти з платформи Steam. Причиною цьому стало тільки те, що компанія Valve досі ніяк не оголосила про свою підтримку Black Lives Matter.

За останні кілька тижнів Steam і Valve вирішили не реагувати на рух Black Lives Matter, не зробивши абсолютно ніяких заяв, пов’язаних із расовою справедливістю. Мабуть, власники цієї платформи відчувають себе зобов’язаними спільноті розгніваних білих чоловіків-геймерів.

Розробник гри ART SQOOL Джуліан Ґландер.

Трейлер ART SQOOL, видаленої зі Steam:

Гра вказаного спікера також зникла із торговельної платформи. Він також закликає й інших творців ігор видалятися зі Steam та переходити, наприклад, на itch.io. Усе через те, що цей сервіс нещодавно запустив масштабну акцію на підтримку Black Lives Matter.

Підтримав таку ініціативу також і засновник студії Ghost Time Games (гра Test Tube Titans) Ґебріель Кеніґ. За його словами, він також попросив Valve видалити його проєкти зі Steam.

Трейлер Test Tube Titans, видаленої зі Steam:

Ми маємо право вимагати змін. Steam більше не буде отримувати від мене гроші. Рішення відмовитися від цієї платформи далося мені нелегко. Однак, якщо я продовжу отримувати прибуток від цього магазину, я буду причетний до їх мовчання.

Ґебріель Кеніґ