Geek.Informator.ua До сайту

«Ірландець» Мартіна Скорсезе. Перші відгуки

Irishman Ірландець

Стрічка базується на книжці Чарльза Брандта «Я чув, ти фарбуєш будинки» («той, що фарбує будинки» на мафіозному сленгу означає – кіллер) і розповідає історію Френка «Ірландця» Шерана, кіллера, якому приписують вбивство профспілкового лідера Джиммі Хоффи в 1970-х. У ролі Френка Шерана Роберт Де Ніро, а Аль Пачіно виконує роль Джиммі Хоффи. Також у фільмі присутній Джо Пеші.

«Ірландець» вийшов дуже затратним проектом. Бюджет виробництва склав $159 млн (без урахування реклами). Сцени з флешбеками знімалися спеціальним камерами, які потім відправлялися в студію ефектів «Industrial Light & Magic» для омолодження акторів. Тривалість фільму становить неймовірні 3 год 29 хв.

Цікаво, що двоє великих акторів – Аль Пачіно і Роберт Де Ніро зустрічалися на одному екрані лише двічі – у фільмі «Протистояння» Майкла Манна, та у фільмі «Право на вбивство». Також вони разом знімалися в картині «Хрещений батько 2», але там їхні персонажі не пересікалися. А ось з Джо Пеші Роберт Де Ніро зустрічався на знімальному майданчику хрестоматійних кримінальних драм Мартіна Скорсезе – «Хороші хлопці» і «Казино».

А ось що світова преса говорить про нове творіння великого режисера: