Geek.Informator.ua До сайту

Канадська організація безпеки: каскадерка загинула під час зйомок Deadpool 2 через недотримання правил безпеки

Канадська організація безпеки, яка розслідувала смертельну аварію каскадерів 2017 року на знімальному майданчику «Deadpool 2», прийшла до висновку, що виробнича компанія фільму порушила численні правила безпеки, зокрема «Інструкцію виконавця-каскадера носити захисні головні убори під час керування мотоциклом».

Джої Гарріс, яка виконувала свій перший трюк у фільмі, загинула на знімальному майданчику у Ванкувері в серпні 2017 року. Вона випала з мотоцикла, яким керувала, та врізалась у вікно сусідньої будівлі.

Також слідство встановило, що компанія-виробник фільму TCF Vancouver Productions Ltd. не змогла забезпечити належні умови безпеки, а робоче місце було розроблене з порушеннями. Відсутні бар’єри, які мали б зупинити мотоцикл від вильоту за зону знімального майданчика.

«Компанія не провела оцінку ризику щодо безпеки, швидкості руху мотоцикла та обмежень обладнання. Роботодавець не зміг скласти важливу документацію з охорони праці та безпеки, включаючи контрольну перевірку безпеки трюку та список дозволів про виробничу діяльність, як цього вимагає програма охорони здоров’я», — зазначили слідчі.

У квітні 2018 року «Marvel» досягли позасудового врегулювання конфлікту з родиною Гарріс.