Яку ж купити духову шафу в Україні? Про ключові критерії вибору таких приладів розповідають фахівці інтернет-магазину «Стилус».
Енергоефективність
Чим потужніша духовка, тим менше часу йде на приготування їжі. Але звідси ж випливає зайве навантаження на електромережу. Щоби страви запікалися швидше, а ресурс витрачався по мінімуму, варто вибирати моделі з класом енергоспоживання «А» і вище. Найбільш економним варіантом є прилади категорії «А++».
Об’єм камери
Компактні агрегати з корисним об’ємом до 40–45 літрів запросто вбудовуються в шафку стільниці. Але за економію цінного простору власникам доводиться розплачуватися почерговим приготуванням страв. А техніка об’ємом 50–60 літрів позбавлена такого недоліку й дозволяє швидко готувати їжу в розрахунку на велике застілля.
Функціональність
Найновіші духові шафи електричного типу підтримують такий набір опцій:
- Приготування їжі на грилі з апетитною скоринкою.
- Конвекційний обдув для якісного прожарювання страв по всій площі.
- Рівномірне запікання м’яса та птиці на рожні.
Цікаво! Найбільш просунуті духові шафи виконують функції пароварки й мікрохвильової печі, а також вміють швидко розморожувати продукти.
Технології очищення
Мало кому до душі годинами віддраювати стінки духовки від слідів жиру й кіптяви. Виробники прагнуть максимально полегшити власникам техніки цю задачу. Так стінки камери моделей із каталітичним варіантом очищення покриті шорсткою емаллю. У структурі такого пористого напилення є хімічний каталізатор для розщеплення жирового шару під дією температури понад 250 °С.
Інший варіант — каталітичне самоочищення. У ході видалення забруднень духовка короткостроково нагрівається до 500 °С. Жир на стінках камери просто згоряє, а потім залишається стерти залишки попелу вологою губкою.
Цікавлять недорогі духові шафи? Замовити кухонну техніку за розумною ціною зі знижками і швидкою доставкою можна на сайті Stylus.ua.