Geek.Informator.ua До сайту

Обираємо духову шафу

Яку ж купити духову шафу в Україні? Про ключові критерії вибору таких приладів розповідають фахівці інтернет-магазину «Стилус».

Енергоефективність

Чим потужніша духовка, тим менше часу йде на приготування їжі. Але звідси ж випливає зайве навантаження на електромережу. Щоби страви запікалися швидше, а ресурс витрачався по мінімуму, варто вибирати моделі з класом енергоспоживання «А» і вище. Найбільш економним варіантом є прилади категорії «А++».

Об’єм камери

Компактні агрегати з корисним об’ємом до 40–45 літрів запросто вбудовуються в шафку стільниці. Але за економію цінного простору власникам доводиться розплачуватися почерговим приготуванням страв. А техніка об’ємом 50–60 літрів позбавлена ​​такого недоліку й дозволяє швидко готувати їжу в розрахунку на велике застілля.

Функціональність

Найновіші духові шафи електричного типу підтримують такий набір опцій:

Цікаво! Найбільш просунуті духові шафи виконують функції пароварки й мікрохвильової печі, а також вміють швидко розморожувати продукти.

Технології очищення

Мало кому до душі годинами віддраювати стінки духовки від слідів жиру й кіптяви. Виробники прагнуть максимально полегшити власникам техніки цю задачу. Так стінки камери моделей із каталітичним варіантом очищення покриті шорсткою емаллю. У структурі такого пористого напилення є хімічний каталізатор для розщеплення жирового шару під дією температури понад 250 °С.

Інший варіант — каталітичне самоочищення. У ході видалення забруднень духовка короткостроково нагрівається до 500 °С. Жир на стінках камери просто згоряє, а потім залишається стерти залишки попелу вологою губкою.

Цікавлять недорогі духові шафи? Замовити кухонну техніку за розумною ціною зі знижками і швидкою доставкою можна на сайті Stylus.ua.