Geek.Informator.ua До сайту

Розробники ігор почали видаляти свої ігри зі Steam

Steam

За даними Gamesindustry, одразу декілька незалежних розробників вирішили видалити свої проєкти з платформи Steam. Причиною цьому стало тільки те, що компанія Valve досі ніяк не оголосила про свою підтримку Black Lives Matter.

За останні кілька тижнів Steam і Valve вирішили не реагувати на рух Black Lives Matter, не зробивши абсолютно ніяких заяв, пов’язаних із расовою справедливістю. Мабуть, власники цієї платформи відчувають себе зобов’язаними спільноті розгніваних білих чоловіків-геймерів.

Розробник гри ART SQOOL Джуліан Ґландер.

Трейлер ART SQOOL, видаленої зі Steam:

Гра вказаного спікера також зникла із торговельної платформи. Він також закликає й інших творців ігор видалятися зі Steam та переходити, наприклад, на itch.io. Усе через те, що цей сервіс нещодавно запустив масштабну акцію на підтримку Black Lives Matter.

Підтримав таку ініціативу також і засновник студії Ghost Time Games (гра Test Tube Titans) Ґебріель Кеніґ. За його словами, він також попросив Valve видалити його проєкти зі Steam.

Трейлер Test Tube Titans, видаленої зі Steam:

Ми маємо право вимагати змін. Steam більше не буде отримувати від мене гроші. Рішення відмовитися від цієї платформи далося мені нелегко. Однак, якщо я продовжу отримувати прибуток від цього магазину, я буду причетний до їх мовчання.

Ґебріель Кеніґ