Geek.Informator.ua До сайту

Уряд Франції оштрафував компанію Apple

Aplee

Уряд Франції виписав компанії Apple штраф на 25 мільйонів євро. Причина — уповільнення роботи старих iPhone після оновлення. В Apple планують найближчим часом опублікувати офіційну заяву по даній ситуації. Сам штраф компанія оскаржувати не стала.

Головним аргументом генерального директорату Франції з питань конкуренції, споживання й боротьби із шахрайством є факт, що Apple не попередила про можливі проблеми при оновленні операційної системи. Зокрема, з уповільненням роботи гаджетів зіткнулися власники iPhone 6, SE і 7.

Прокуратура почала розслідування в січні 2018 року. Це сталося після скарг користувачів, у яких сповільнилися пристрої після оновлення до iOS 10.2.1 і 11.2. Названі моделі смартфонів починали гальмувати на холоді або в інших умовах.

Нагадаємо, у 2017 році Apple зізнавалася, що занижує частоти процесорів у iPhone. Це начебто необхідно для того, щоби захистити пристрої від несподіваних виключень. Це призвело до безлічі позовів, а Apple довелося у 2018 році знизити вартість заміни батареї із 79 до 29 доларів. Зараз послуга коштує 69 доларів.