Geek.Informator.ua До сайту

Військові США тренуватимуться зламувати баланс у відеоігрових стратегіях

злам ігор

Міністерство оборони США оголосило запуск конкурсу під назвою Gamebreaker. Команди програмістів об’єднуватимуться для того, аби зламати баланс у відеоіграх жанру «стратегії». Зробити це вони мають за допомогою штучного інтелекту.

Змагання Gamebreaker Artificial Intelligence (AI) Exploration Program почалося 5-го травня. Усі учасники мають створити штучний інтелект, який зможе проаналізувати баланс гри, і створити тактику для його підриву найбільш ефективним методом.

За словами організаторів конкурсу, керівництво Міноборони США виросло на іграх. Саме тому його представники бачать зв’язок тактичного управління та планування воєнної кампанії в сучасних іграх із реальним життям.

Якщо нам вдасться створити універсальний метод оцінки й маніпуляції балансом в іграх, ми зможемо використовувати такий ШІ для створення переваги у військових іграх Пентагону, які ми використовуємо для тренування наших бійців.

Повідомлення представників Пентагону

Учасники обирають по дві стратегії, на яких тестуватимуться їхні розробки. На першій із них штучний інтелект тренуватиметься, зможе повністю вивчити складові проєкту і знайти потрібні умови для підриву балансу. На другій же проводитиметься «іспит». Творінню команди доведеться працювати з нею «всліпу». До речі, цікаво, що більшість команд обрали для зламу саме StarCraft 2.

Повний список учасників та обрані ними ігри:

Результати оголосять на початку наступного року.