Кіно, технології, ігри та інше у нашому телеграм каналі. Приєднуйся зараз

Cyberpunk 2077 «закидали» гнівними відгуками

У справі замішані трансгендери, можливості вибору статі персонажа та сприйняття його оточуючими NPC за голосом.

Cyberpunk 2077

Як ми розповідали раніше, нещодавно пройшла презентація Night City Wire. На ній показали чимало ґеймплейної складової Cyberpunk 2077. Проте, після цього в адресу CD Projekt RED «полетіли» гнівні відгуки за «гомофобію» та «трансофобію». За словами незадоволених, у грі стать персонажа визначається тільки за тоном голосу.

Представники ЛГТБ-спільноти вже звинувачували розробників у тому, що вони надто поверхнево зображають трансгендерів. Журналіст VG247 Стейсі Хенлі, яка також є трансгендером, заявила, що CD Projekt RED не хоче розбиратися в житті таких людей, а персонажі, що мають відображати трансгендерів, залишаються тільки карикатурними образами.

Зараз у Cyberpunk 2077 є можливість комбінувати типові чоловічі та жіночі органи, але звертання до персонажа може бути тільки у двох форматах: він та вона. При цьому, залежить це не від обраної статі чи наявності тих чи інших органів, а від тональності голосу. Тобто, обирайте кого хочете, але якщо виставите високу тональність голосу — усі навколо звертатимуться до персонажа як «вона», а якщо низьку — то як «він».

Критиків такого підходу знайшлося чимало. Водночас, доволі багато людей стали на захист CD Projekt RED, натякаючи на те, що студія мала б не звертати ні на кого увагу, та робити гру такою, якою вони її бачать. Що ж думаєте ви з цього приводу? Діліться своїми думками на нашій сторінці в Facebook під цією новиною!