Geek.Informator.ua До сайту

Автори «Мандалорця» вже тиждень ведуть «війну» проти фанатів через малюка Йоду та його голод

Мандалорець

Ця історія починається з виходу другого епізоду другого сезону «Мандалорця». Якщо коротко, то в одній зі сцен головний герой та Дитя зустрічають Леді-жабу — рептилоподібного гуманоїда. Їм потрібно доставити її до вказаного місця, але разом із тим вони мають ще й перевезти її ікру, яку вона називає останньою надією на продовження роду.

Фактично, ікра ця до оплодотворення є звичайним продуктом життєдіяльності рептилії, як, скажімо, курині яйця. Малюк Йода не зміг втримати свій голод, та в процесі перевезення скуштував пару ікринок.

Тут і починається скандал. Творці серіалу отримали велику кількість скарг у свою адресу через таке комедійне рішення. Здебільшого невдоволення виражали матері, які вбачають у цій ситуації не смішний момент, а сцену, де малюк Йода майже не поїдає дітей Матері-жаби.

Я мама. Зовсім не смішно чути, як мама-жаба вдавалася в подробиці про те, наскільки важливі для неї її яйця, і доводиться спостерігати, як їх з’їдають у трьох окремих випадках.

Один із коментарів щодо цієї ситуації

Дійшло це все до того, що деякі фанати навіть пообіцяли авторам, що спалять усі сувеніри з малюком Йодою, якщо в наступній серії він знову буде їсти ікру Леді-жаби. Інші взагалі хочуть «перестати любити цього персонажа, та і взагалі перестати дивитися серіал».

Варто зазначити, що малюк Йода й до цього не дуже розрізняв продукти харчування та… що завгодно. Він міг їсти живих створінь чи їхні яйця. Наприклад, у цьому ж епізоді він скуштував ще і яйця павуків, але тут скарг не було.

На захист малюка стали автори проєкту. Креативний арт-менеджер Lucasfilm Філ Шостак виклав свою точку зору на ситуацію, а точніше, спробував пояснити, чому тут не було нічого поганого з боку малюка.

До речі, у десятому розділі чітко сказано, що яйця Леді-жаби такі самі, як і курині яйця, які багато хто споживає в їжу. Проте очевидно, що плід куриного яйця не є розумним створінням, а Дитя, що їсть яйця — лише комедійний елемент.

Схоже, такий елемент не всім припав до душі. У будь-якому випадку, поки переконати фанатів у тому, що нічого настільки поганого в цій сцені не було, поки не вдалося. Сьогодні, 13 листопада, має вийти третя серія. Навряд чи автори й без цього намагалися б знову використовувати елемент із поїданням яєць Дитям, адже тут усе сказано, але тепер це буде взагалі небезпечним для репутації серіалу.