Geek.Informator.ua До сайту

Чи буде режисер «Місії нездійсненної 7» підривати київський книжковий ринок «Петрівка» заради фільму?

Том Круз

Розглянемо всю ситуацію від початку. Восени минулого року режисер Крістофер МакКуоррі разом із виконавцем головної ролі у фільмі «Місія нездійсненна 7» Томом Крузом приїжджали в Україну. Кажуть, вони придивлялися локації для зйомок. Багато хто сподівався, що він таки знайшов підходяще місце, і хоча б декілька епізодів нової частини франшизи зніматимуться в нашій країні.

Цікаво й те, що один з англомовних ресурсів писав про те, що МакКуоррі взагалі підірве книжковий ринок «Петрівка», що в Києві. Його начебто все одно хочуть зносити, а так це принесе користь фільму та ще й вийде все значно яскравіше.

Проте, усе трохи інакше. Журналіст Артем Заєць повідомив, що зйомки фільму до нас «не приїдуть». Звичайно, є цьому й підтвердження. Артем надав запис лайв-стріму в Facebook, який проводився в закритій групі The Inside Pitch для англомовних кіносценаристів. Саме там режисер і відповів на пряме запитання щодо цих чуток.

«Ні, я не збирався [руйнувати ринок], — розповів Артему МакКуоррі. — Хоча, якщо ви покажете мені книжковий ринок, який можна зруйнувати, я вам покажу, як це робиться. Ми дійсно вивчали Київ. Ми провели скаутинг, розвідку, вивчили ряд місць в Україні, і дійсно знайшли одну досить екстраординарну локацію. Але засідка зі зйомками «на виїзді» така, що ви знаходите місце, яке вам дуже подобається, і після цього слід знайти поблизу інші місця й ресурси, щоби виправдати перенесення величезного кінопроекту в цю країну. Ми вже до того моменту знайшли дуже багато країн для нашого фільму. Але на якомусь етапі мені дійсно подобалася ідея познімати в Україні. І якщо у вас є книжковий ринок, що круто виглядає, з яким ви хотіли б, щоби я розібрався, — я можу подбати про нього для вас».

Крістофер МакКуорі

Отже, не слід очікувати зйомок нової частини «Місії нездійсненної» в Києві. Хоча, напевно, багато хто залюбки б подивився на те, як розлітається вщент «Петрівка» заради такої франшизи.