Geek.Informator.ua До сайту

Cyberpunk 2077 «закидали» гнівними відгуками

Cyberpunk 2077

Як ми розповідали раніше, нещодавно пройшла презентація Night City Wire. На ній показали чимало ґеймплейної складової Cyberpunk 2077. Проте, після цього в адресу CD Projekt RED «полетіли» гнівні відгуки за «гомофобію» та «трансофобію». За словами незадоволених, у грі стать персонажа визначається тільки за тоном голосу.

Представники ЛГТБ-спільноти вже звинувачували розробників у тому, що вони надто поверхнево зображають трансгендерів. Журналіст VG247 Стейсі Хенлі, яка також є трансгендером, заявила, що CD Projekt RED не хоче розбиратися в житті таких людей, а персонажі, що мають відображати трансгендерів, залишаються тільки карикатурними образами.

Зараз у Cyberpunk 2077 є можливість комбінувати типові чоловічі та жіночі органи, але звертання до персонажа може бути тільки у двох форматах: він та вона. При цьому, залежить це не від обраної статі чи наявності тих чи інших органів, а від тональності голосу. Тобто, обирайте кого хочете, але якщо виставите високу тональність голосу — усі навколо звертатимуться до персонажа як «вона», а якщо низьку — то як «він».

Критиків такого підходу знайшлося чимало. Водночас, доволі багато людей стали на захист CD Projekt RED, натякаючи на те, що студія мала б не звертати ні на кого увагу, та робити гру такою, якою вони її бачать. Що ж думаєте ви з цього приводу? Діліться своїми думками на нашій сторінці в Facebook під цією новиною!