Geek.Informator.ua До сайту

Гакери, що зламали Capcom, виклали частину даних в Інтернет

Resident-Evil-Village

Гакерська група Ragnar Locker виклала у вільний доступ близько 60 ГБ даних компанії Capcom. ЗМІ повідомляли, що зловмисники викрали близько терабайта інформації із серверів японської компанії Capcom.

У злитих файлах є особисті дані співробітників компанії, вихідні коди старих ігор, типу Devil May Cry 2, а також чимало інформації про майбутні тайтли. Сама Capcom уже офіційно підтвердила, що дійсно стала жертвою атаки гакерів групи Ragnar Locker. Окрім викрадення даних, злочинці ще й зашифрували деякі пристрої та дані Capcom вірусом типу ransomware.

Японська компанія зауважила, що зв’язалася з поліцією одразу після того, як гакери висунули вимоги в 11 млн доларів. Вона підтвердила виток особистої інформації деяких працівників, а також фінансової інформації та звіти про продажі.

Capcom не може бути впевненою, що до гакерів не потрапили особисті дані клієнтів цифрових магазинів та сервісів підтримки, а також інформація про акціонерів компанії. Уточнюється, що дані кредитних карт та транзакцій не постраждали, оскільки оброблює їх стороння компанія.

Поки Capcom працює з поліцією та експертами з кібербезпеки, аби хоча б повернути контроль над своїми даними, та забезпечити надійний захист у майбутньому.

Що було в злитих файлах Capcom, що могло б натякнути на ігрові плани компанії?

Деякі файли датуються 2018 роком. Це означає, що деякі плани могли змінитися на цей момент.