Geek.Informator.ua До сайту

Рідлі Скотт хоче «переродити» фільм «Чужий»

Чужий

Рідлі Скотт розповів Los Angeles Times про своє бажання продовжити франшизу «Чужий». Англійський кінорежисер в інтерв’ю поділився деякими деталями знімального процесу оригінального фільму 1979 року. Також зізнався, що вже має ідею для майбутнього приквелу.

Після першого фільму, у 2012 році відбулася прем’єра «Прометея». Картина повинна була стати приквелом оригіналу 1979 року. У 2017 році вийшов фільм «Чужий: Заповіт», який мав бути другою частиною трилогії. На жаль, останній зібрав найменшу касу з усіх історій. Натомість Скотт вірить, що у франшизи «Чужого» є майбутнє, але їй для цього потрібно «переродитися».

Коли я працював над першим фільмом, мені було цікаво, для чого було створено цю істоту й чому вона перебувала на цього роду військовому кораблі з яйцями. Яке призначення цього судна та яєць? Ось і запитання для наступного сюжету — хто та чому?

Рідлі Скотт

Режисер також розповів, що у фільму 1979 року головний герой Ріплі мав бути чоловіком. Рішення запросити на роль акторку Сігурні Вівер було ініціативою президента 20th Century Fox.

Він сказав: Чому Ріплі не може бути жінкою?». А потім настала довга пауза і я зрозумів, що навіть не думав про це. Вирішив, що, а чому б і ні — це свіжо. Так і вийшло.

Рідлі Скотт