Geek.Informator.ua До сайту

Супутники для глобального Інтернету від SpaceX зіпсували фотографу знімок комети Neowise

Ілон Маск

Нещодавно фотограф Деніел Лопез вирішив упіймати красивий момент з прольотом комети Neowise. Для цього він відправився в національний парк на Канарських островах. Звичайно, йому хотілося зафіксувати об’єкт зі звичним нам «красивим шлейфом», тому довелося використовувати велику витримку на камері.

Це і зіграло такий собі жарт з фотографом через супутники StarLink компанії SpaceX. Справа в тому, що саме вони зараз ще постійно пересуваються, і в деяких місцях займають чималу площу. Коли фотограф поставив доволі великий час витримки на своїй камері, вона фіксувала і супутники, які весь цей час рухалися. Неозброєним оком їх важко відрізнити від зірок, як і помітити їхній рух, але камера з цим порається без проблем.

У будь-якому випадку, разом із кометою на знімок фотографа потрапила і купа «шлейфів» від супутників. Усі ці полоси – це траєкторія їхнього руху. Фотограф каже, що зараз SpaceX хоче запустити 40 тисяч супутників, а пізніше й інші компанії можуть захотіти зіставити йому конкуренцію. У підсумку небо можуть заполонити рухомі світлові точки.