Geek.Informator.ua До сайту

«Ти зіп’єшся, якщо пройдеш через усе це знову»: Бен Аффлек про причини відмови від роботи над фільмом про Бетмена

У інтерв’ю виданню The New York Times Бен Аффлек пояснив причини своє відмови від роботи над сольним фільмом про Бетмена. Актор зізнається, що всьому виною алкоголь, розлучення з Дженніфер Ґарднер та труднощі під час зйомок «Ліги справедливості».

Я показав декому сценарій «Бетмена». Мені сказали: «Думаю, сценарій хороший. А ще я думаю, що ти зіп’єшся, якщо пройдеш через усе це знову».

Бен Аффлек

Тоді він відмовився спочатку від постановки фільму, а потім і від ролі Темного лицаря, передавши проєкт режисеру Метту Рівзу та актору Роберту Паттінсону.

Саму алкогольну залежність Аффлек назвав «міцним кругом, якого неможливо розбити». Ось як він про це розповідає:

Намагаєшся відчути себе краще з допомогою їжі, випивки, сексу, азартних ігор, шопінгу або чогось ще. Але в підсумку це робить твоє життя тільки гірше.

Бен Аффлек

Також актор зазначив, що його дуже сильно підтримували Бредлі Купер, який у свій час боровся з алкоголізмом, і Роберт Дауні-молодший. Останній раніше приймав наркотики.

Одна з найбільш важливих сторін відновлення, яку люди часто не помічають, це те, як воно закріплює в тобі деякі цінності. Будь чесним. Будь надійним. Допомагай іншим. Вибачайся, коли ти неправий.

Бен Аффлек

Актор говорить, що до 2015–2016 року він пив у межах норми. Проте, приблизно тоді він відчув, що його шлюб розвалюється й почав пити більше. Це призвело до нових проблем із дружиною, й у 2018 році вони все-таки розійшлися. У Бена і Дженніфер є троє дітей.

Найбільше у своєму житті я жалію про це розлучення. Сором сам собою дуже токсичний. У нього немає позитивного побічного продукту. Ти просто довгий час варишся в ненависті до себе й живеш із заниженою самооцінкою.

Бен Аффлек

Проте сьогодні можна стверджувати, що кар’єра актора налагоджується. У найближчі кілька місяців має вийти чотири фільми за його участю. Це такі стрічки, як «Поза грою», де він грає роль тренера-алкоголіка, що бере під свою опіку баскетбольну команду, а також драма «Останнє, чого він прагнув», трилер «Глибока вода» та «Остання дуель» Ріділ Скотта. Цікаво, що все це картини з доволі низьким бюджетом. Причина в медичному страхуванні Аффлека. Через алкоголізм вартість його страхування виросла настільки, що наразі його не допускають до фільмів із 200-мільйонним бюджетом.