Geek.Informator.ua До сайту

Xiaomi створює технологію, що дозволить заряджати одразу декілька пристроїв на чималій відстані

Xiaomi

Xiaomi представила власний концепт Mi Air Charge. Це технологія, що за задумкою зможе виконувати роль зарядної станції, яка взагалі не вимагатиме прямого підключення. Як сказано в описі, це просто «повністю бездротове майбутнє у вітальні».

Станція матиме розмір десь із тумбу, і вона може точно визначати положення пристроїв навколо неї. Коли девайс знайдено, вона посилає до нього концентрований потік міліметрових хвиль, які конвертуються пристроєм у напругу потужністю 5Вт. Всередині станції приховано п’ять антен, які відслідковують пристрої, та ще 144 малих антени, що випромінюють хвилі. Завдяки технології beamforming, що вже давно вводиться у Wi-Fi роутери, випромінення направляється вузьким потоком прямо на пристрій, а не постійно й на всі боки.

До такої станції можна буде під’єднати не тільки телефон, але й колонки, лампи чи будь-що, чому вистачить 5Вт. Є, щоправда, й умови для девайсів. Пристрої повинні мати один «маяк», аби станція його знаходила, та ще 14 приймальних антен, що будуть конвертувати хвилі в напругу. Наразі невідомо, коли технологія зможе побачити світ, але цього року її точно не слід чекати.