Geek.Informator.ua До сайту

Фільм «Джон Вік» міг мати зовсім іншу назву

Джон Вік

Виявляється, що франшиза «Джон Вік» могла називатися зовсім по-іншому. Звичайно, це не новина, що в процесі зйомок назви картин можуть змінюватися, але тут усе вийшло доволі спонтанно та кумедно.

Справа в тому, що автори не самі вирішили відмовитися від початкової назви. Планувалося, що перший фільм називатиметься Scorn («Презирство»). Проте, за словами сценариста Дерека Колстада, виконавець головної ролі Кіану Рівз у всіх своїх інтерв’ю постійно забував цю назву, тому говорив про головного персонажа, називаючи його по імені. У підсумку й сама картина почала запам’ятовуватися просто як «Джон Вік».

Кінокомпанія Lionsgate вирішила не втручатися в образ картини, який створював у своїх розповідях Кіану. Він непогано привертав увагу до головного героя, і ніхто й подумати не міг про якесь там «Презирство».

«Джона Віка» назвали «Джоном Віком» тільки через Кіану, який виключно так і говорив про фільм. Відділ маркетингу зазначив, що через це студія вже заощадила від 4 до 5 мільйонів доларів на рекламу. Тому «Джон Вік» замість «Презирства». Я навіть уявити собі не можу тепер фільм зі старою назвою.

Дерек Колстад

Четверта частина цієї серії фільмів має вийти аж у 2022-му році. Поки що вона навіть не мають підзаголовку.