Geek.Informator.ua До сайту

Фільм про важке життя дитини на Донбасі став частиною шкільної програми Данії

Віддалений гавкіт собак

Документальний фільм під назвою «Віддалений гавкіт собак» (The Distant Barking of Dogs) тепер є частиною шкільної програми для учнів 6–9 класів у Данії. Для нас це цікаве тим, що ця картина розповідає про важкі умови життя дітей на Донбасі.

Про цю подію розповіло видання Бабель. У своєму повідомленні воно спирається на слова асистента режисера Азада Сафарова.

У Данії школярів 6—9 класів будуть вчити розумінню конфліктів, воєн і прав дітей на базі фільму «Віддалений гавкіт собак». Того самого фільму про 9-річного хлопця Олежку, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільму, який ми знімали два роки разом із режисером Сімоном Леренгом Вільмонтом і який підкорив світ.

Азад Сафаров

Фільм має передати європейським дітям те, з якими труднощами доводиться щодня зіштовхуватися чималій кількості української малечі через бойові дії на Донбасі. Це має викликати в них співпереживання.

«Віддалений гавкіт собак» — це картина дансько-шведсько-фінського виробництва. Знімали її в селі Гнутове, що в Донецькій області. Процес тривав із 2015 по 2017 роки. У ній розповідається про 10-річного Олега, який проживає в бабусею а цьому селі, не дуже далеко від лінії фронту.

Їм нікуди переїхати, а тому вони вимушені залишатися там, поки інші тікають. Постійні обстріли та напруга — ось із чим йому доводиться жити, та дорослішати за таких умов він вимушений дуже швидко.