Geek.Informator.ua До сайту

Перший пішов: Netflix випустив фільм з українським озвученням!

Netflix

Пам’ятаєте, ми розповідали про те, що Netflix готує новий мультфільм про Губку Боба? Ну той самий, де головний герой разом із Патріком вирушає в нове місто. Там ще Кіану Рівз засвітився (принаймні, його голова). Так от, на Netflix вийшов мультфільм «Губка Боб: Втеча Губки» з повністю українським дубляжем та субтитрами, якщо так комусь більше подобається.

За даними ITC, за озвучення ми маємо дякувати LeDoyen Studio. Ця українська студія розробляла озвучення для показу в кінотеатрах, але через пандемію довелося все ж таки відмовитися від цієї ідеї та випустити фільм у цифровому форматі.

Ще ми розповідали про те, що Netlix почав співпрацювати з українськими студіями Postmodern Postproduction та «Так Треба Продакшн» для розробки україномовної версії сервісу та проєктів з озвученням нашою рідною мовою. Звичайно, «Губка Боб» — це перший крок введення україномовного контенту на стрімінговий сервіс. Невдовзі очікуємо нових проєктів із рідною мовою. Далі справа буде вже за користувачами — нам потрібно буде продемонструвати попит на такий дубляж, аби робота в цьому напрямку продовжувалася.

Нагадаємо, що Netflix працює в Україні з 2016-го рокую. Проте, для нас зараз ціла купа обмежень: неповна бібліотека проєктів, оплата в євро та відсутність інтерфейсу на українській мові. Очевидно, що сервіс потроху виправляє ці проблеми, тож сподіваємося, що вже скоро матимемо, чого бажає українська душа.